Maandaanbieding

December: 20% korting op Kazuri sieraden en Swazi kaarsen

Kazuri sieraden

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

Swazi Candles

Het verhaal achter Swazi Candles is
bijzonder. Directeur Tony Marshak
ontvluchtte het apartheidsregime in
Zuid-Afrika. In Amerika ontmoet hij een kunstenaar die hem een bijzondere techniek leert waarmee unieke kaarsen gemaakt kunnen worden. Het verlangen naar Afrika bleef en Tony gaat naar Swaziland, waar geen apartheid is. In 1981 start hij in de schuur van een melk-veehouderij met twee compagnons
het bedrijf “Swazi Candles”. De lokale bevolking volgt interne trainingen en al snel produceert de kleine werk -plaats mooie kaarsen voorzien van prachtige patronen via de bijzondere techniek die hij van de kunstenaar heeft geleerd. Halverwege de jaren negentig groeit de werkplaats dan ook uit tot een ware industrie en wordt er wereldwijd geëxporteerd.

Light from Africa
Het maken van 1 kaars kost ongeveer 1 uur. De binnenkant van de kaars is
van kneedbare en brandbare lokale was die in een vorm wordt gekneed.
Daaromheen wordt gekleurde, harde was in repen op de zachte was
‘geplakt’. Deze repen zijn al voorzien van bijvoorbeeld dierenprints of
authentieke symbolen.

Tip
Goed om te weten: de eerste keer dat de kaars wordt aangestoken is het
aan te raden na een half uur de kaars te doven en de warme was eruit te gieten. Dán is de kaars écht klaar voor gebruik.
En… elke kaars blijft bruikbaar.
Omdat alleen de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was intact die met een waxinelichtje erin nog steeds sfeervol licht verspreidt: Light from Africa! U heeft dus heel lang plezier van uw Swazi kaars.
Koop een Swazi kaars en steun de producenten in deze moeilijke tijd.

Tot ziens in Wereldwinkel “Onze Wereld” te Franeker!